Hvis du vil forbedre dit pokerspil og have større chance for at vinde i Texas Hold’em, er det vigtigt at kende de forskellige pokerhænder og deres rangering. Pokerhænder i Texas Hold’em spiller en afgørende rolle, da de bestemmer, hvem der vinder potten i spillet. I dette indlæg vil vi gennemgå de forskellige pokerhænder og deres rangering i Texas Hold’em.

Pokerhænder i kronologisk rækkefølge

I Texas Hold’em er der ti forskellige pokerhænder, som rangeres efter deres styrke. Her er en oversigt over de forskellige pokerhænder i Texas Hold’em fra den stærkeste til den svageste:

 1. Royal Flush: Dette er den stærkeste hånd i Texas Hold’em og består af fem kort af samme kulør, der starter fra 10 og går op til esset. Hvis to spillere har en royal flush, vil potten blive delt.
 2. Straight Flush: Den næststærkeste hånd i Texas Hold’em er straight flush, som er fem kort i rækkefølge af samme kulør. Hvis to spillere har en straight flush, vinder den med det højeste kort.
 3. Fire ens: Fire ens består af fire kort af samme værdi, og en tilfældig femte kort. Hvis to spillere har fire ens, vil spilleren med den højeste værdi i deres fire ens vinde potten.
 4. Fuldt hus: Fuldt hus består af tre kort af samme værdi og to kort af en anden værdi. Hvis to spillere har fuldt hus, vil den med den højeste værdi i deres tre ens vinde potten.
 5. Flush: Flush er fem kort af samme kulør, men ikke i rækkefølge. Hvis to spillere har flush, vil den med det højeste kort vinde.
 6. Straight: Straight er fem kort i rækkefølge, men ikke af samme kulør. Hvis to spillere har straight, vil den med det højeste kort vinde.
 7. Tre ens: Tre ens består af tre kort af samme værdi og to tilfældige kort. Hvis to spillere har tre ens, vil den med den højeste værdi i deres tre ens vinde potten.
 8. To par: To par består af to kort af samme værdi, to kort af en anden værdi og en tilfældig femte kort. Hvis to spillere har to par, vil den med det højeste par vinde.
 9. Et par: Et par består af to kort af samme værdi og tre tilfældige kort. Hvis to spillere har et par, vil den med det højeste par vinde.
 10. Højt kort: Hvis ingen af de ovennævnte hænder er til stede, vil hånden blive vundet af den med det højeste kort. Hvis to spillere har samme høje kort, vil næsthøjeste kort afgøre vinderen og så videre.

Det er vigtigt at huske på, at i Texas Hold’em bruger man kun de bedste fem kort i ens hånd til at danne en pokerhånd.

De 10 bedste kort på hånden

 1. Pocket Aces (par i esser)
 2. Pocket Kings (par i konger)
 3. Pocket Queens (par i damer)
 4. Ace-King suited (ess-konge af samme kulør)
 5. Pocket Jacks (par i knægte)
 6. Ace-Queen suited (ess-dame af samme kulør)
 7. Ace-King offsuit (ess-konge af forskellig kulør)
 8. 10-10 (par i tier)
 9. 9-9 (par i niere)
 10. 8-8 (par i otttere)

Bemærk, at den bedste starthånd, Pocket Aces, kun optræder ca. 0,45% af tiden.

De 10 dårligste kort på hånden

Her er en kronologisk liste over de 10 dårligste starthænder i Texas Hold’em baseret på matematik, med den dårligste hånd øverst:

 1. 7-2 offsuit
 2. 8-2 offsuit
 3. 9-2 offsuit
 4. 6-2 offsuit
 5. 5-2 offsuit
 6. 4-2 offsuit
 7. 3-2 offsuit
 8. 2-2 offsuit
 9. 5-3 offsuit
 10. 4-3 offsuit

Den bedste starthånd i poker

Set fra et matematisk standpunkt er “Pocket Aces” (to ess i lommen) den bedste starthånd i Texas Hold’em poker. Ifølge statistikker har to ess en vinderchance på omkring 85% mod en tilfældig anden starthånd, og det er derfor den mest eftertragtede starthånd for poker spillere.

Sandsynligheden for at få Pocket Aces (to esser som dine to startkort) i Texas Hold’em er ca. 0,45% eller 1 ud af 221 hænder. Dette skyldes, at der er kun 4 esser i en kortspil med 52 kort, og der trækkes 2 kort fra dækket til hver spiller. Der er derfor 4/52 chance for at trække et es som det første kort og 3/51 chance for at trække et andet es som det andet kort, hvilket giver en samlet sandsynlighed på ca. 0,45%.

Den dårligste starthånd i poker

Baseret på matematik er de to dårligste kort i Texas Hold’em 7-2 offsuit, da de kun kan skabe en straight, hvis der ligger en 3, 4, 5 og 6 på bordet, eller en flush, hvis der ligger fem kort af samme kulør på bordet, hvilket er meget sjældent. Det er derfor generelt en god idé at folde disse to kort, medmindre man har en meget god læsning af de andre spillere eller en anden strategisk grund til at spille dem.

Sandsynligheden for at få 7-2 offsuit som startkort i Texas Hold’em er ca. 4,75%. Dette skyldes, at der er 1 ud af 1326 mulige kombinationer af starthænder, der består af 7-2 offsuit. Der er i alt 169 forskellige startkortkombinationer i Texas Hold’em.